Barion Pixel
Időpontkérés

2023.04.28.

5 egyszerű trükk, amivel akár holnaptól egy fokkal boldogabb lehetsz

1. Ne tűzz ki magad számára ésszerűtlen célokat, és ne állíts fel nevetségesen magas követelményeket magaddal szemben. Sarudi Detti coach

Gyakran azt gondoljuk, hogy folyamatosan cselekednünk kell, folyamatosan meg kell valósítsunk dolgokat annak érdekében, hogy versenyben maradjunk és elérhessük azokat a céljainkat, amelyekről úgy gondoljuk, hogy boldoggá tesznek bennünket.

Nos, íme a kemény igazság…

Nem vagyunk robotok, akiket szuperhősökről mintázva rakott össze valami perverz teremtő, és akik célja a világ megmentése.

Nincsenek olyan szuperképességeink vagy különleges trükkjeink, amelyek egyetlen csettintéssel elintézhetnék a dolgokat.

Vannak napok, amikor úgy érezzük, hogy bármit képesek lennénk megtenni, de vannak olyan napok, amikor elfáradunk és egyszerűen szükségünk van a lustálkodásra.

És teljesen rendben van, ha egy-két napig azt mondod, hogy „no, most mindenki hagyjon békén”.

Nem kell állandóan „megmentenünk a világot”, néha az is elég, ha bennünket mentenek meg.

Tehát ne tűzz ki irreális célokat és ne próbálj meg megfelelni a saját magad által kiszabott őrülten magas követelményeknek.

Rendben van, ha el akarsz érni bizonyos dolgokat, de amikor meghatározod az elérhető céljaid és összeállítod a napi teendők listáját, ne felejts el magadnak is adni egy kis időt a feltöltődésre.

2. Gondold át a napi tennivalóid listáját

Nem az, amelyet arra használsz, hogy emlékeztesd magát a fontos dolgokra. Arról a teendők listájáról beszélek, amely előírja számodra, hogy egyik teendőről a másikra ugorj anélkül, hogy időd lenne pihenni vagy esetleg inni egy kávét.

Nincs értelme listát vezetni azokról a teendőkről, amelyekről tudod, hogy nem fogod tudni elvégezni.

De mégis ezt tesszük, mert úgy gondoljuk, hogy haladnunk kell, mennünk, menetelnünk – minden legyen készen, mindent tegyünk meg és tegyük mindezt mosolyogva.

Tehát ha a főnököd elég őrült ahhoz, hogy a nap végén megkérjen, hogy másnap reggelre nyújts be egy jelentést, akkor mondd neki, hogy több időre van szükséged, különösen azokon a napokon, amikor nem érzed magad a legjobban.

3. Légy őszinte a valós érzelmeiddel kapcsolatban

Ne hagyj magadban egyetlen ‘eltemetett’ érzést sem. Fogadd el magadban és tedd mindenki számára láthatóvá a benned kavargó érzéseket.

Mondd ki, ha féltékeny vagy mások sikerére, mutasd ki ha szomorú vagy, mondd ki ha nagyon izgulsz, mert ez azonnal képes segíteni. Mondd el, ha feszült vagy valamitől.

Ha nem tudod, hogyan legyél őszinte a valós érzelmeiddel kapcsolatban, akkor ajánlom a naplóírást. Segít fokozatosan megnyitni az elméd és lelassítani a védekező rendszereid.

4. Térj vissza a valódi Önmagadhoz.

Néha annyira elmélyedünk a boldogsághoz vezető út keresésében, hogy elfelejtjük, mit is jelent a boldogság valójában – személyesen önmagunknak.

Gondold végig, miért csinálod, amit csinálsz?

Ez csak a pénzről és a felelősségről szól, vagy arról is, hogy gondoskodj a szeretteidről vagy hogy azt érezd, valamit létrehozol, teremtesz?

Válaszolj ezekre a kérdésekre és ha úgy érzed, hogy a valódi Önmagad ellen cselekszel, akkor szeretettel fordulj meg. Nincs ítélet.

Emlékeztesd magad, hogy rendben van, ha nem érzed magad boldognak a mindennapi munkád során, mert minden tevékenységed mögött nagyobb cél van.

5. Hagyj fel az összehasonlítgatással.

Ne feledd, önmagad vagy. Te magad vagy a legjobb Te. A lehető legjobbat teszed jelenleg. Senki sem élte át azt, amit te, senki sem tette azt, amit te, ezért senki sem fogja a cselekedeteid megérteni.

És az a jó, hogy senkinek sem kell megértenie, mert nincs szükséged senki jóváhagyására.

Ugyanez igaz másra is. Nem tudhatod, hogy min mentek keresztül. Tehát ne akard titokban megcserélni az életedet az övékével.

És ne feledd, nem kell a legjobbnak lenned mindenben, amit csinálsz.

Ha nem vagy szuper anya, az rendben van, főleg akkor, ha a gyermeked is teljesen rendben van ezzel, ha még mindig át kell ölelnie a takaródat és éreznie kell az illatod ahhoz, hogy elaludjon, amikor esetleg nem vagy otthon.

Nem igazán divatos manapság bevallani, hogy nem mindig érzed magad teljesnek, elégedettnek, boldognak és békésnek.

Azonban egyáltalán nem baj, ha így érzel.

Nem vagy egy robot színes vezetékből font érzelmekkel. Megijedsz, kiakadsz, aggódsz, féltékeny leszel, szorongsz vagy bármi mást érzel. De ettől még mindig fantasztikus vagy.

További cikkeim

2023.05.14.
A boldog párkapcsolat receptje

Sokan hiszik, hogy a jó párkapcsolathoz bőségesen elég a szerelem. Valójában a boldog párkapcsolat titka egészen másban rejlik, és sajnos […]

Olvasd tovább
2023.04.28.
5 egyszerű trükk, amivel akár holnaptól egy fokkal boldogabb lehetsz

1. Ne tűzz ki magad számára ésszerűtlen célokat, és ne állíts fel nevetségesen magas követelményeket magaddal szemben. Sarudi Detti coach […]

Olvasd tovább
2023.04.27.
Hiszek benne, hogy mindenkinek jár egy szabadabb és boldogabb élet - BCOOL Magazin

Olvasd el az áprilisi interjút velem a BCOOL Magazonban! https://bcoolmagazin.hu/hiszek-benne-hogy-mindenkinek-jar-egy-szabadabb-es-boldogabb-elet/ Napjainkban egyre többen veszik igénybe különböző szakemberek segítségét, ha valamilyen […]

Olvasd tovább
Szeretnél értesülni a legújabb hírekről és újdonságokról?
Kövesd az Facebook oldalamat 
és
Iratkozz fel a hírlevelemre!
Hogy mi kell hozzá?
és

Kövess az Instagramon!

Hello@sarudidetti.hu
+36203367878
Dinnyés Lajos u. 32, Dabas
Találkozzunk a közösségi médián!
A weboldalt készítette: Mészáros Gábor

© Sarudi Bernadett. Minden jog fenntartva.

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram